Vanaf volgend jaar moet elektrisch rijden ├ęcht betaalbaar worden met de nieuwe Dacia Spring. Deze budgetdochter van Renault komt in 2021 met een 100% elektrische stadsauto met 4 zitplaatsen. Betaalbaar, duurzaam en compact.

Compacte SUV

De auto heeft 5 portieren, 4 zitplaatsen en een eenvoudige instap. Ondanks de compactheid van de auto heeft deze toch een SUV-achtige uitstraling. De matgrijze look wordt extra benadrukt door fluorescerend oranje details in de zijschermen, dakstijlen, deurpanelen en skidplates.

De lampen zijn uitgevoerd in full-LED koplampen met een horizontale strip bovenin en 4 grafische element in de bumper. Achterop vind je 4 full-LED achterlichten, waardoor je een ‘double-Y’ effect krijgt. Dit onderscheidende effect zal kenmerkend zijn voor toekomstige Dacia modellen.

200 kilometer range

Volgens de WLTP richtlijn zal het rijbereik 200 kilometer bedragen. Daarmee is het een uitermate geschikte stadsauto, zonder dat je laadstress hebt. Verder biedt deze auto volop rijcomfort, stilte, geen vibraties en geen lokale uitstoot.

Dacia maakt gebruik van de 10-jarige ervaring van Renault om de introductie van de Dacia Spring succesvol te laten verlopen. De accu is makkelijk op te laden en de onderhoudskosten zijn beperkt.

Er is nog geen precieze vanaf prijs bekend, maar de verwachting is dat dit rond de 15.000 euro zal liggen.